Matchande golfkläder

Min nya stil på golfbanan kommer bli ett matchande tema. Inspirationen kommer givetvis från damerna på LPGA touren där det är populärt att köra med en matchande outfit. Ibland blir det fel men oftast är det väldigt snygga kläder som de lyckas matcha ihop. Några säsonger har gått sedan jag köpte en helt ny garderob men nu är det dags igen. Känns bra att jag redan från början vet vad jag är ute efter. Trots att jag visste att jag skulle bli besviken så kollade jag in sortimentet hos min golfklubbs egna butik. Det är en lite mindre butik som egentligen bara har ett ”basic” utbud för de som glömt delar av golfutrustningen hemma. Försöker alltid handla något i dessa butiker när jag besöker en ny golfbana, mestadels för att jag tycker det är ett trevligt inslag med en golfbutik på varje golfklubb.

Min garderob ska fyllas med golfkläder

piketröja

Vit golftröja från Daily Sports

Mina golfkläder och mina golfklubbor har länge pryds av ett Nike märke vilket jag alltid varit nöjd med. Nike erbjuder bra golfkläder till ett rimligt pris och här kan de flesta golfare hitta något snyggt. Förutom att det blir en ny garderob så blir det också ett nytt varumärke. Efter flera diskussioner på golfbanan, om vilket varumärke som erbjuder de snyggaste golfkläderna, så har jag bestämt mig för att satsa på det svenska märket Daily Sports. Trots att de funnits på marknaden sedan -95 så har jag inte sett så mycket av deras golfkläder ute på golfbanan. Det som jag uppskattar mest är deras sköna känsla för detaljerna samt deras feminina sport känsla. Varje år släpps det fem stycken nya kollektioner varav tre stycken är för golf. Daily Sports erbjuder än så länge endast kläder för damgolfare.

Den ärmlösa tröjan jag har tänkt beställa är lite av Daily Sports typiska design. En vit pikétröja med ett snyggt mönster på sidorna. Kläderna är anpassade efter en lång golfrunda och är tillverkade i snabbtorkad stretch. Halslinnen ökar andningen och är en snygg detalj. 100% polyester med en rak passform.

Under sommaren kommer jag att använda en golfkjol från Daily Sports. Kjolen har inbyggda shorts som skyddar mot vind. Den här modellen är helt utan knäppning vilket ger en härligt komfort. Två fickor framtill för scorekort och andra tillbehör. Den här vita golfkjolen tyckte jag var finaste men det går att välja mellan en mängd olika färger.