Rockabilly kläder till nästa fest

lola ramona skor

Högklackat från Lola Ramona

Blev så glad när vi fick en inbjudan till en fest med dresscode – rockabilly kläder. Det första som dök upp i huvudet var färgglada klänningar och en pinuppa. Har alltid varit lite fascinerad av 50-talets kultur och kläder men har aldrig ägt några rockabilly kläder. Redan när jag läste inbjudan bestämde jag mig för att leta efter en röd rockabilly klänning med prickar för att sedan kunna fokusera på detaljerna. Den röda färgen kommer vara genomgående i min outfit och det röda läppstiftet köpte jag redan dagen efter inbjudan damp ner i brevlådan. Ha kollat runt lite på nätet och till min förvåning finns det ett flertal seriösa e-butiker som erbjuder rockabilly kläder i sitt sortiment. Det verkar som att 50-tals modet är på väg tillbaka och förhoppningsvis kan jag använda min klänning även vid ”vanliga” fester. Klänningen jag fastnade för kommer ifrån märket Hell Bunny, ett varumärke som har ett bra sortiment ifall man letar efter alternativa kläder. Hell Bunny är ett brittiskt märke som har lyckats kombinera pinuppans sexiga look med 50-talets färgglada klänningar. Till en början tänkte jag klä mig som en pinuppa men insåg snart att detta skulle bli lite för extremt och min kompis tipsade mig då om Hell Bunny.

Till en början hade jag tänkt att ha på mig ett par klassiska Creepers men tyvärr kommer inte detta passa till min klänning. Efter lite besök på diverse forum blev jag tipsad om Lola Ramona. Har aldrig tidigare använt skor från detta varumärke men fastnade för designen direkt. Sortimentet är enormt och varenda skor har en unik detalj från rockabilly kulturen. De skor jag fastnade för var ett par högklackade skor med färgade klackar, en riktigt snygg detalj på dessa skor. Förutom skor så erbjuder även Lola Ramona ett bra utbud av handväskor med inspiration från 50-talet.

Rockabilly kläder för män

Då kläder är mitt stora intresse bestämde vi tidigt att jag skulle leta upp kläder till min make, han brukar alltid bli nöjd med det jag beställer. Tyvärr insåg jag ganska snart att det kommer bli svårare än vad jag trott. Hittills har jag inte hittat någon bra e-butik som erbjuder stilrena rockabilly kläder utan det handlar mer om tråkiga skjortor med lite löjliga tryck på. Ett par mörkblåa jeans som är uppvikta är lite av en symbol för rockabillys och dessa är redan beställda. Min plan är att övertyga honom att bära ett par creepers men tyvärr kommer jag nog inte lyckas.