Läderbyxor

Snygga läderbyxor finns i olka skinnimitationsmaterial. Skinnbyxor är snyggt till det mesta.

Snygga skinnbyxor

Läderbyxor är precis vad det låter som. Det är byxor tillverkade i läder. Fördelen med att tillvekra byxor i läder är att de blir väldigt slitstarka men ändå väldigt mjuka. Läder har dessa egenskaper. Läderbyxor kan ha lite olika egenskaper beroende på från vilket djur lädret kommer ifrån. Det finns läderbyxor som är väldigt tunna och det finns de lite mer arbetsinriktade läderbyxorna som har fått ett väldigt tjock läder som står pall för de mesta slitaget som byxorna utsätts för. Läder- och skinnbyxor kan också användas för mer vardagliga och festliga tillfällan än på jobbet, dessa skinnbyxor är väldigt tunna och formbara. De sittar som tights och har en viss stretchförmåga.

Skinnbyxor och läderbyxor

Skinnbyxor och läderbyxor har använts under väldigt lång tid. Skinn och läder är material som människan fick tillgång till väldigt tidigt i historien och började använda till det mesta redan då. Däribland kläder och då givetvis också byxor. Så de första läderbyxorna är förmodligen flera tiotusentals år gamla, även om de aldrig gått att hitta då skinn är ett biologiskt material som bryt ner snabbt i naturen. Skinnbyxor används flitigt av modeskapare och trendsättare. Läder- och skinnbyxor finns i flera olika färger och modeller, det är alltså inte bara den klassiska skinnfärgen som går. Länge har det varit populärt att färga skinn och läder i glansiga färger, som guld och silver då skinnet ger en speciellt lyster som är svårt att få med något annat material.

Skinnbyxor och skinnimitationer

Vill man av olika orsaker inte sätta på sig ett par äkta skinnbyxor så finns det mängder av material som är nästintill exakt lika skinnet. Detta är så kallade skinnimitationer eller konstläder kan vara gjorda i t.ex. silikon eller andra gummimaterial som har likande egenskaper som riktigt läder. Stretchigt och vattentåligt. Dessa så kallade fuksläder kan man använda om ekonomin tryter, byxor i konstläder och skinnimitationer är mycket billigare än riktiga läderbyxor. Dessutom så behöver inget djur dö för att du ska få bära läder om ett material framställt på artificiell väl används.