Kuvertväskor

Kuvertväskor används på fest till festklänningar.Kuvertväskor är små och eleganta väskor som är tänkta att bäras på fest, till klänningen, då en större väska inte passar att bära omkring på. Kuvertväskorna innehåller bara det allra mest nödvändiga då de inte är så stora. En kuvertväska hålls i handen då den är liten och för det mest saknar någon form av axelband, dessutom passar det inte att ha en väska hängande över axeln när en klänning bärs. Kuvertväskor används framförallt till fest, studentfest, bal eller andra festligheter då festklänningen kommer fram.

Det finns kuvertväskor i flera olika modeller och nivåer på finhet. En del av väskorna ser väldigt propra och stiliga ut – dessa används uteslutande till riktigt fina fester då även de riktigt fina klänningarna kommer fram. Kuvertväskor som inte är riktigt lika propra finns också, de här kuvertväskorna kan användas på de lite mer avslappnade bjudningarna – även på dessa behöver man bära med sig saker.

Kuvertväskor gjorda som ett kuvert

Namnet kuvertväska kommer från att dessa väskor har fått ett utseende som är lite smått snarlikt ett kuverts utformning. Det är en rektangel och ett lock som går att fälla ner över påsen som bildats. De kan också vara gjorda lite som resväskor i miniatyr, de är tvådelade och sitter ihop längst ner. Det finns även lite andra sorters stängningsanordningar på väskorna, men gemensamt för dem är att de är små och nätta, gjorda för att hållas i en hand.

På festen är accessoarerna lika viktiga som din snygga klänning. Se därför till att välja kuvertväskan du bär till med stor omsorg. Välj en riktig snygg kuvertväska som matchar din klänning och dina övriga accessoarer om du har några, du kanske har ett snyggt hårspänne eller brosch på klänningen som du kan matcha väskan med.

Snygga kuvertväskor kan du hitta hos de flesta väskaffärer med ett hyfsat stort sortiment. Ta bara en titt runt och hitta väskan som du tycker är snyggast.